LARIX Ceai macese x 20dz

2,60lei

Descriere:

  • avitaminoze, enterocolite, tulburari circulatorii, afectiuni renale ; excelent diuretic ; antihelmintic, afectiunile ficatului, bun vitaminizant
  • Efectele benefice ale macesului sunt cunoscute inca din antichitate.
  • Macesul mai este denumit in unele regiuni trandafir salbatic sau rug. Se stie foarte bine ca fructele sale, care se coc la inceputul toamnei, sunt extrem de bogate in vitamina C, dar si in alte tipuri de vitamine cum sunt vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina P, vitamina K si acid nicotinic.
  • Pe langa continutul bogat in vitamina, fructele de maces sunt bogate in zaharuri, acid citric, pectine, tanin.
  • Datorita acidului ascorbic si acidului hidroascorbic, acest ceai de macese joaca un rol important in oxidoreducerile biolo­gice si respiratia celulara. Vitaminele scad permeabilitatea si fragilitatea capilarelor, normalizand circulatia sangelui. Este un bun colagog si coleretic, tonic vitaminizant si vasodilatator arterial.
  • Este recomandat in afectiunile ficatului, deoarece are proprietatea de a mari secretia de bila; intareste organismul, fiind un bun vitaminizant.
  • Principala actiune terapeutica a produsului ceai de fructe de macese este marirea cantitatii de urina eliminata intr-o zi, fiind un bun diuretic. Aceasta actiune este atribuita in special semintelor. Fructele de maces / macese sunt recomandate in inflamatiile intestinale, bolile cailor urinare si de rinichi – combat cu suces piatra la rinichi.

Indicatii:

  • actiune tonic vitaminizanta, scade permeabilitatea si fragilitatea capilara, normalizeaza circulatia periferica ;afectiuni renale, inclusiv litiaza, sechele de hepatita, dischinezie biliara, catar intestinal, belmintiaze (in special tenie).

Mod de administrare:

  • 2 lingurite de fructe zdrobite la 500 ml apa; se fierb 10 minute. Fructele de maces / macese se introduc atunci cand clocoteste apa, pentru a se diminua pierderea de vitamina C. Se indulceste dupa gust. Se bea caldut sau rece.
  • Se mai poate obtine o bautura racoritoare amestecandu-se 100 g macese spalate si zdrobite cu un litru de apa rece. Se lasa la macerat 12 ore, se strecoara prin panza, se adauga 100 g zahar si se completeaza cu apa pana la un litru. Se pastreaza la rece.

Mod de prezentare:

20 plicuri

Producator:

LARIX

Nu există recenzii până acum.

Be the first to review “LARIX Ceai macese x 20dz”