Descriere:
Obtinuta prin uscarea si prelucrarea radacinii arbustului tropical numit manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces.
Nu contine gluten, se digera uşor si are calitati antiseptice, cicatrizante si dezinfectante asupra sistemului digestiv.
Prin fierbere in apa sau lapte, consistenta ei devine asemanatoare cu a gelatinei, folosindu-se usor la prepararea deserturilor cu fructe sau a raciturilor rapide cu legume.
Actiuni:
- Tapioca are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si cicatrizante pentru organism
- Daca o combini cu cateva pucaturi de lamaie, faina de tapioca aplicata extern, ajuta la calamarea si combaterea iritatiilor si infectiilor pielii
- Tapioca este recomandata in alimentatia zilnica a persoanelor care sufera de hipoglicemie.
- Dat fiind ca nu contin gluten, preparatele pe baza de tapioca pot fi consumate de cei care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten)
Avantajele consumului sunt urmatoarele:
- Primul si cel mai mare dintre aceste avantaje este faptul ca nu contine gluten, ceea ce inseamna ca poate fi consumat si de catre persoanele care sufera de boala celiaca, dar si de copiii destul de mici.
- Un alt avantaj al consumului de tapioca este faptul ca, spre deosebire de amidoanele continute de celelalte alimente (cartoful, de exemplu), amidonul din manioc nu este absorbit de organismul uman, motiv pentru care nu intervine nici riscul cresterii indicelui glicemic.
- Tapioca nu are colesterol, grasimi saturate si acizi grasi
- Iti confera energie, datorita carbohidratilor pe care ii contine.
- Mentinerea senzatiei de satietate pe termen lung.
- Datorita prezentei fierului si calciului in compozitie, tapioca va contribui la combaterea anemiei, la intarirea structurii osoase si a sistemului muscular.
Indicatii:
- Tapioca este un aliment cu multiple beneficii, asadar este recomandata persoanelor ce doresc sa manance sanatos, persoanelor ce au alergie la gluten sau au diabet. O poti introduce (si chiar este recomandat) in hrana bebelusului tau de la varsta de sase luni, datorita proprietatilor sale nutritive si digestive, continutului de acid folic, dar si consistentei speciale si gustului bun.
- O mare calitate a acestui aliment este faptul ca el poate fi folosit in gastronomie atat in preparate dulci, cat si in feluri principale, in forma sa de tapioca perle sau de faina, amidon de tapioca.
- Tapioca pudra este folosita pentru ingrosarea sosurilor, in primul rand datorita puterii sale de ingrosare, dar si datorita faptului ca are un pret bun, mai mic decat cel la fainei. Multa lume pune perle de tapioca in loc de fidea in supe sau ciorbe.
- Totusi, de cea mai mare popularitate se bucura tapioca perle, folosita in preparate dulci: bauturi energizante, budinci reci sau calde, pregatite cu apa, suc de fructe sau lapte vegetal.
Compozitie:
- amidon de tapioca
Mod de prezentare:
500g
Producator:
SANOVITA SRL
Nu există recenzii până acum.