Descriere
Miere Manuka MG400+ – 250 g
Miere de manuka autentica din Noua Zeelanda
Ce este miererea de manuka?
Mierea de manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka. Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande. Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate. Lemnul si florile sale au fost folosite de oamenii Maori timp de sute de ani, datorita proprietatilor vindecatoare.
Mierea de Manuka este extrem de apreciata in toate colturile lumii.
Este folosita in cele mai luxoase restaurante, este adorat de celebritati si este chiar ingredientul cheie in cele mai calitative produse cosmetice, destinate ingrijirii tenului.
Dar ce anume o face atat de diferita de celelalte tipuri de miere?
Raspunsul este Metilglioxalul. Metilglioxalul este ceea ce ii ofera mierii Manuka proprietatile antibacteriene. Acesta se regaseste si in alte tipuri de miere, dar in cantitati mult mai mici.
Concentratia metilglioxalului din mierea Manuka, ii determina actiunile de rating. MG si MGO sunt prescurtarile metilglioxalului. Acestea ajuta in masurarea cantitatii in miligrame al metilglioxalului, in fiecare kg de miere.
Mierea de Manuka produsa si impachetata in Noua Zeelanda, va fi intotdeauna evaluata in functie de concentratia de MGO (MG).
Date tehnicie despre mierea de manuka:
Aspect: Lichid vascos, cremos sau cristalizat.
Caracteristici:
Parfum: Placut, aroma caracteristica. Nu are mirosuri straine.
Gust: Placut, dulce, aroma puternica, caracterizat „pamantiu, uleios, erbacee” si „floral, bogat si complex”.
Depozitare: A se depozita in locuri reci, uscate si a se pastra intotdeauna acoperit. Temperatura recomandata pentru depozitarea mierii de manuka este 18-24 grade Celsius.
Informatii Nutritionale
Energie – 1320kJ
Proteine – 0.4g
Grasimi – 0g
Saturate – 0g
Carbohidrate – 80g
Zahar* – 78g
Sodiu – 12mg
*Zahar natural regasit in miere
Compozitie
Umiditate – 15-19%w.w.b.
Fructoza – 37.9%
Glucoza – 29.7%
Sucroza – 0.5%
Nitrogen – 0.05-0.38%
Cenusa – 0.04-0.2%
pH – 3.3-5.6
Acid – 0.57%
Acizi liberi – 9-40-echiv./kg
Substante solide insolubile – <0.1%
Enzime - Invertaza, diastaza, glucoza oxidaza, acid fosfatat.
Vitamine - Urme de: B6, C, acid folic, acid pantotenic, niacina, riboflavina.tiamina.
Minerale - Urme de: potasiu, calciu, magneziu, fier, seleniu, sodiu, silicon, siliciu, mangan, sulf, fosfor, aluminiu, zinc, cupru.
Puterile vindecatoare ale mierii de manuka
Conform celor mai recente cercetari, studiate de Dr. Dee Carter din cadrul Universitatii din Sidney „Mierea de Manuka ucide mai multe bacterii decat orice alt antibiotic.”
Printre proprietatile biologice ale mierii de Manuka se enumara cele de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator.
Mierea de Manuka ucide super-bacteriile
Dr Dee Carter din Universitatea din Sidney a mentionat faptul ca antibioticele, pe langa efectul scurt, si bacteriile pe care le ataca pot deveni imune in cel mai scurt timp, devenind inutile si nefolositoare.
In raportul publicat in Jurnalul Clinical Microbiologic si Boli Infectioase European, s-a declarat faptul ca Mierea de Manuka a ucis aproape orice bacterie si patogen pe care a fost testat. In comparatie cu antibioticele valabile astazi pe piata, nici una din bacteriile testate, nu a reusit sa supravietuiasca tratamentului cu miere.
Conform Dr. Carter, datorita anumitor componente, precum metilgloxalul, prezente in mierea de Manuka, acesta cauzeaza esecuri multiple in sistemul bacteriilor, ucigandu-le chiar inainte de a se adapta si a-si dezvolta sistemul imunitar.
Nu există recenzii până acum.