Ulei de neem presat la rece 10 ml, Herbavit

6,20lei

Descriere

Uleiul organic de neem, obtinut prin presare la rece, provine din semintele copacului Azadirachta indica. Acest copac face parte din familia Mahon – meliaceae si este una din cele doua specii de Azadirachta, originara din India, Sri Lanka, Malaezia, Bangladesh si Pakistan. Este clasificat ca facand parte din clasa Sapindales a familiei Meliaceae. Acest ulei de neem este unul foarte ciudat mirositor, unii oameni considerand ca miroase a usturoi, altii ca miroase a ceapa, iar alti nu pot descrie a ce miroase. Trebuie sa retineti ca are un miros. Cand este folosit pentru proprietatile sale terapeutce, mirosul acestui ulei se poate masca cu ajutorul unor alte uleiuri esentiale.

Neem-ul este un copac care creste foarte repede, are o durata de viata foarte mare, foarte popular in zonele tropicale. Este folosit pentru proprietatile sale ornamentale, pentru proprietatile sale terapeutice, dar si ca material combustibil cu toate ca lemnul are un miros neplacut.

Denumirea latina a acestui copac este derivata din cuvantul persan azaddhirakt – care inseamna copac nobil. In medicina indiana, acest copac este cel mai important detoxifiant si medicament care reduce febra, fiind folosit in acest sens. Acesta prezinta si componente active anti-malarie.

Acest ulei de neem este obtinut prin presarea semintelor acestuia si mai e numit si ulei de Margos. Este un ulei care asigura o umiditate si o hidratare puternica cu proprietati antiseptice si antiinsecte.

Aproape tot ceea ce alcatuieste acest copac este folosit. In aplicatiile vegetale folosim frunzele, florile, coaja, semintele si uleiul. Este un tonic foarte bun, folosit pentru curatarea de toxinereducerea inflamatiilorscaderea febrei si imbunatatirea sanatatii organismului, ajutand buna functionare a acestuia. Acest ulei distruge o gama variata de organisme parazite si de asemenea se foloseste ca un compus al insecticidelor, iar unele studii au aratat ca este si un spermicid.

In traditiile Indiene, Neem este unul dintre cele mai importante ingrediente vegetale, nu doar pentru a ajuta in lupta impotriva unor afectiuni ale organismului, dar de asemenea este folosit si in unele produse pentru piele sau cosmetice. Gospodinele il folosesc si pentru a-si proteja granele, sau proviziile dea lungul anului, intrucat tine daunatorii la distanta.

Chiar daca femeile din India au integrat acest produs in ritualurile lor zilnice de infrumusetare si igiena, trebuie stiut ca barbatii folosesc ulei de Neem pentru a preveni chelia si a spori cresterea parului, precum si indepartarea parazitilor sau a matretii.

Alergiile pielii erau tratate cu ajutorul unei lingurite de praf din frunze uscate de Neem amestecat cu unt si aplicat pe piele in zona iritatiei. Ramurile mici si fine ale copacului erau mestecate usor pana cand fibrele se deschideau si pe urma se folosea ca periuta de dinti.

         Actiuni

Neemul este utilizat in India de mii de ani pentru proprietatile sale terapeutice. Fiecare parte din copac – ramura, frunzele, coaja, fructele, florile si radacina sunt extrem de benefice, deoarece contin un compus special, numit azadirachtin, care ofera neemului proprietatile sale anti-bacteriene, antifungice si anti-parazitare.

Coaja de neem se poate folosi in caz de pierdere a apetitului, oboseala, tuse, infestarea cu viermi intestinali si ajuta la vindecarea ranilor, la combaterea starilor de voma, de sete excesiva si in tratmentul bolilor pielii.

Frunzele de neem sunt folosite pentru indepartarea toxinelor, pentru prevenirea daunelor facute de radicalii liberi, purifica sangele si de asemenea folosirea lor este benefica in boli ale ochilor si in caz de intepaturi de insecte.

Fructele de neem au proprietati purgative, antihemoroidale si antihelmitice, florile sunt astringente si antihelmitice iar semintele sunt folosite impotriva viermilor intestinali si au proprietati anti-bacteriene.

Cel mai cunoscut pentru utilizarile sale este insa uleiul obtinut prin presare la rece din fructele si semintele copacului de neem. Uleiul de neem variaza la culoare, de la maro deschis la maro inchis, in functie de metoda de prelucrare. Este un ulei foarte amar la gust, in principal din cauza trigliceridelor si compusilor triterpenici.

El este cunoscut ca fiind un ulei nevolatil, cu proprietati antiseptice, antifungice, antibacteriene, antiinflamatorii, antipiretice, analgezice si imunostimulante. Are multiple utilizari, fiind folosit pentru imbunatatirea functiilor ficatului, pentru detoxifierea sangelui, pentru echilibrarea nivelului zaharului in sange, pentru sanatatea parului si a pielii.

Totusi trebuie folosit cu precautie deoarece s-a demonstrat ca in cazul in care este consumat excesiv poate provoca unele forme toxice de encefalopatii si oftalmopatii, cea mai indicata fiind utilizarea externa.

        Indicatii

Beneficiile uleiului de neem asupra scalpului si parului
Par sanatos
Aplica saptamanal ulei de neem si vei avea un scalp si un par sanatos. Maseaza bine uleiul de neem pe pielea capului si lasa-l peste noapte, sau aplica-l cu cateva ore inainte de spalare.

Atunci cand folosesti ulei de neem , acesta se dilueaza cu alte uleiuri – ulei de migdale, ulei de cocos, ulei de masline – pentru ca este foarte puternic si poate provoca reactii alergice.

Tratament pentru matreata
Uleiul de neem este un remediu natural pentru matreata si scalp uscat. Exista o serie de sampoane antimatreata care utilizeaza ulei de neem. Folosit regulat, poate preveni formarea matretii, dar si alte probleme medicale care afecteaza scalpul, cum ar fi psorizisul.

Tratament pentru parul uscat 
Uleiul de neem poate fi folosit pentru a conditiona parul aspru si ondulat. Se adauga cateva picaturi de ulei de neem in sampon, se aplica pe par si se lasa pentru un timp. Parul va straluci foarte frumos dupa uscare.

Tratament pentru paduchi
Este un mod sigur de a elimina paduchii din cap. Alte produse chimice folosite la indepartarea paduchilor pot produce efecte nedorite asupra pielii capului. Se face o solutie din ulei de neem si un alt ulei de transport (migdale, jojoba, seminte de struguri) in proportie de 50% si se maseaza scalpul si parul. Se lasa sa actioneze o ora apoi se spala parul cu sampon. Se repeta tratamentul o data pe saptamana atat timp cat persista problema.

Ajuta la cresterea parului
Stimuleaza cresterea parului si poate fi folosit pentru a stopa efectul de subtiere a firului de par datorat stresului, poluarii, medicamentelor si altor motive.

Beneficiile uleiului de neem asupra pielii
Uleiul de neem este bogat in nutrienti, motiv pentru care este folosit intr-o varietate de lotiuni, creme, sapunuri si diverse produse cosmetice. Este benefic pentru eczeme, psoriazis si acnee. Proprietatile sale astringente ajuta la vindecarea taieturilor minore si a ranilor. Mai mult, uleiul de neem calmeaza pielea uscata si mancarimile.

Protejeaza pielea si lupta impotriva imbatranirii
Uleiul de neem contine un nivel crescut de antioxidanti care protejeaza pielea de daunele produse de mediul extern. Acesta contine carotenoide care apara pielea de semnele imbatranirii prin eliberarea radicalilor liberi.

De asemenea, uleiul de neem este bogat in acizi grasi esentiali si vitamine, fiind astfel usor de absorbit de piele, intinerind-o si imbunatatind elasticitatea acesteia. Folosind ulei de neem in mod regulat, ridurile si liniile usoare se vor netezi treptat.

Combate acneea
Uleiul de neem este ideal pentru tenul acneic pentru ca ajuta la curatarea cosurilor si indeparteaza bacteriile care le provoaca. De asemenea, reduce roseata si inflamatiile. Continutul ridicat de acizi grasi din ulei previne si trateaza cicatricile care apar din cauza acestei afectiuni. Acest ulei poate fi folosit ca si o masca pentru ten, folosita pentru a elimina toate impuritatile si pentru a inchide porii.

Amelioreaza simpomele eczemelor
Cauza principala a acestei afectiuni sta in genele familiei, deci uleiul nu face decat sa ajute, insa nu poate vindeca cauza. Deoarece uleiul de neem este bogat in vitamina E si acizi grasi, acesta patrunde rapid in stratul exterior al pielii, refacand bariera de protectie si prevenind pierderea umiditatii. Capacitatea de a reduce inflamatiile calmeaza starea de iritare a pielii. Mai mult, calmeaza roseata si previne aparitia umflaturilor.

Vindeca ranile usoare si taieturile
Pentru tratarea taieturilor, a ranilor usoare sau micilor probleme ale pielii se poate folosi amestecand ulei de neem cu un alt ulei de transport in proportie de 1 la 5 si aplicat apoi pe zona afectata.

Combate infectiile fungice 
Neemul este unul din cei mai puternici agenti antifungici disponibili in natura, fiind astfel un bun inlocuitor natural al produselor existente in farmacii. Cei doi compusi prezenti in neem responsabili cu aceste calitati sunt genudin si nimbidol. Acesti compusi distrug ciupercile care cauzeaza aceste infectii. Testele au dovedit ca uleiul de neem este eficient pe 14 culturi diferite de ciuperci.

Este foarte eficient in lupta impotriva fungilor umani, inclusiv celor de tipul trichophyton, epidermophyton, microsporum, candida, etc.

De exemplu, pentru tratarea pentru micozelor piciorului („piciorul atletului”) se adauga 15 ml in putina apa calda si apoi scufundati-va picioarele in aceasta solutie timp de cateva minute.

Combate infectiile bacteriene

Are de asemenea proprietati antibacteriene actionand cu succes impotriva unui spectrul larg de bacterii si micoorganisme gram pozitive si gram negative cum sunt cele tip Salmonella typhora, S.aureus, Klebsiella pneumoniae, M. Tuberculosis si M. Pyogenes.

Beneficiile pentru sanatate

Este un foarte bun spermicid
Aceasta proprietate este datorata unui pricipiu volatil numit NIM-76. Studiile au aratat ca aplicarea intra-vaginala a uleiului de Neem inainte de contactul sexual poate sa previna aparitia sarcinii. Mecanismul prin care acesta actionează nu este unul hormonal si nu are deci efectele secundare pe care le au celelalte contraceptive steroidiene.

Proprietati anti-septice
Este folosit in produse de ingrijire dentara, precum pasta de dinti, apa de gura ce contin ulei de neem datorita proprietatilor antiseptice care pastreaza dintii si gingiile sanatoase.

Este folosit in prepararea medicamentelor care trateaza diabetul, artrita, boli ale sangelui si probleme digestive.

Alte beneficii ale uleiului de neem
Prepararea de pesticide, fungicide si germicide
Uleiul de neem este o componenta valoroasa folosita in scopuri agricole. Ingredientele sale active inhiba dezvoltarea insectelor prin intreruperea ciclului lor de viata.

Deparaziteaza animalele
Produsele de ingrijire pentru animale pe baza de ulei de neem sunt utile pentru a scapa de capuse si purici, dar si pentru a trata diverse afectiuni ale pielii, precum raia, scabia, mancarimile si altele.

Uleiul de neem este suficient de puternic pentru a ucide capusele si puricii la animale si pentru a preveni reaparitia lor intr-o anumita masura, atunci cand este adaugat in samponul lor. De asemenea, poti pulveriza ulei de neem in zona in care animalutele petrec mai mult timp, pentru a preveni aparitia lor.

El este folosit in unele tari si in agricultura la dezinfectarea grajdurilor si la deparazitarea animalelor sau pentru a le proteja de intepaturile insectelor fiind eficient impotriva capuselor, paduchilor, mustelor, scabiei, acarienilor, gandacilor etc.

Combate tantarii, furnicile, gandacii de bucatarie
Uleiul de neem este un repelent excelent pentru o mare varietate de insecte destul de cunoscute pentru gradina, inclusiv omizi, nematode, gandaci de salcam si acarieni. Folosit in casa, combate furnicile, gandacii de bucatarie si termitele.

Uleiul de neem poate fi folosit ca factor de descurajare a reproducerii tantarilor. Adauga in apa putin ulei de neem, pulverizeaza si mirosul va descuraja inmultirea tantarilor. Sau pune ulei de neem in lampa de aromaterapie (10 % ulei) si lasa sa arda. Mirosul va indeparta tantarii.

Ingrasamant pentru plante
Uleiul de neem se poate utiliza si ca ingrasamant foliar, pulverizarea acestuia in solutie diluata de 1 la 100 pe dosul frunzelor plantelor aducandu-le un aport crescut de substante nutritive.

Curatarea covoarelor si saltelelor

Adauga ulei de neem in substanta de curatire pe care o folosesti si pulverizeaza pentru a indeparta bacteriile si ciupercile.

        Compozitie

ulei de neem 100% pur

        Mod de administrare

Administrarea interna a produselor pe baza de ulei de neem, se face pentru afectiuni precum malarie, tuberculoza, reumatism, artrita, viermi intestinali sau afectiuni ale pielii. Acest produs nu este administrat in mod normal intern, doar alternative la acest produs si anume cele pe baza de extras din frunze de neem, care s-au dovedit foarte eficiente in cazul diabeticilor, avand un potential anti-diabetic.

Uleiul de neem ajuta de asemenea si sistemul imunitar, iar in unele situatii chiar sunt folosite produse pe baza de neem pentru cei bolnavi de SIDA sau cancer, desi mai sunt necesare unele teste pentru a atesta eficienta acestor produse impotriva acestor boli. Ajuta de asemenea sa scada nivelul glicemiei din sange si poate ajuta la diminuarea folosirii insulinei cu 30-35%, ceea ce il face o alternativa pentru bolnavii de diabet. Extrasele pe baza de neem mai sunt eficiente si in cazul bolilor de inima, hepatitei, infectii fungice, malarie, psoriazis sau ulcer.

Spre deosebire de ulei, frunzele au un miros placut, iar extrasul facut din aceste frunze este o tinctura sau un ceai.

Pentru uzul extern se recomanda a fi administrat pentru a trata eczeme, psoriazis, paduchi, infectii fungice sau pentru dureri musculare si articulare. Cosmeticele care includ ulei de neem se folosesc de regula impotriva acneei precum si pentru imbunatatirea elasticitatii pielii.

Coaja – este acru-amara, racoritoare, astrigenta si refrigeranta. Aceasta este utilizata pentru scaderea temperaturii in caz de febra, pentru dezvoltarea apetitului, pentru combaterea oboselii, a viermilor intestinali sau a simtomelor de raceala. Este folosita deasemenea pentru a vindeca unele rani, afectiuni ale pielii, dar si a senzatiilor de voma sau a simtomei de sete excesiva.

Frunzele – sunt folosite in tratamente pentru dureri neuro-musculare, in eliminarea toxinelor din organism sau prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi, curatarea sangelui, tratarea muscaturilor de insecte dar si in afectiuni oculare.

Fructele – acestea sunt amare, purgative, anti-hemoroidala.

Florile – sunt folosite pentru reglarea temperaturii organismului, impotriva formarii tusei precum si ca un produs astrigent.

Semintele – sunt amare, au proprietatea de a elimina sau ucide viermi intestinali, dar si proprietati antibacteriene.

Uleiul – uleiul obtinut din presarea semintelor la rece, este un produs foarte puternic antihelmintic cu o foarte larga utilizare datorita caracterului medicinal. Aceste utilizari includ si caracterul spermicid al acestuia, dar si anti-bacterian si antifungic.

Amestecuri ale tuturor partilor acestui copac, sunt folosite pentru afectiuni ale sangelui, pentru reglarea caldurii excesive a organismului, a mancarimilor, ajuta la vindecarea rapida a ranilor, reucerea senzatiilor de arsuri prezente atat in cazul bolilor de piele cat si ale organismului.

Pentru a tine la distanta insectele, moliile sau fluturii de cartile tale poti pune cateva frunze proaspete in biblioteca si astfel cartile sunt protejate de insectele daunatoare.

Uleiul de seminte de neem ar trebui utilizat doar extern, prin aplicare pe piele, dar acesta a fost folosit in mod terapeutic pentru tratarea constipatiei, afectiunilor respiratori sau ca un tonic. A fost folosit si pentru tratarea reumatismului, eczemelor, ciupercilor, gatului inflamat, psoriazis, negi, plagi infectate, eruptii la nivelul pielii, dar si alte afectiuni ale acesteia.

Acesta are caracteristici anti-inflamatorii, anti-septice, analgezice precum si dezvolatrea sistemului imunitar si ajutorul oferit acestuia de a lupta cu unii virusi, sau alte corpuri straine prin activarea mecanismului de aparare a celulelor.

S-a demonstrat ca acesta este un foarte eficient spermicid atat in cazul primatelor cat si a omului. Studiile au aratat ca o aplicare intravaginala a amestecului de ulei de neem si celorlalte compozitii ale copacului, poate preveni o sarcina nedorita. Functionarea acestuia pare sa fie non-hormonala si astfel poate avea mai putine efecte secundare decat medicamentele contraceptive.

Acesta este foarte util impotriva ciupercilor, printre care trichophyton, epidermophyton, mocrosporilor, geotricum sau candida.

Uleiul de neem este foarte eficient impotriva unei game variate de bacterii datorita actiunii sale antibacteriene, dar si impotriva micro-organismelor gram-pozitive si gram-negative, a tuberculozei, impotriva celor rezistente la streptomicina precum salmonela sau stafilococul auriu. In teste s-a dovedit ca acesta poate neutraliza actiunile  micro-organismelor care cauzeaza tuberculoza sau pneumonia.

Caracterul sau antibacterian a fost dovedit si impotriva diferitelor mutatii ale streptococilor.

Aplicatiile acestui ulei in cazul afectiunilor parului, s-a demonstrat ca poate ucide paduchii. Un alt studiu a fost facut pe efectele asupra cancerului sau diferitelor forme de tumori, iar rezultatele au fost promitatoare, cu toate acestea trebuie facute mai multe cercetari si investigatii.

Ulei de neem – Modalitati de diluare

In continuare sunt prezentate unele variante de retete pentru a putea utiliza uleiul de neem, dar cea mai importanta regula este de a pastra un raport de 2-5% in cazul oricarui amestec cu ulei de Neem, care urmeaza a fi aplicat pe piele. Cateva dintre retete contin o concentratie mai mare si trebuie sa avem o atentie sporita in cazul aparietiei unei iritatii pe piele.

  • In cazul taieturilor, zgarieturilor, intepaturi de insecte sau alte afectiuni minore – amestecati un ulei complementar cu ulei de neem in raport de 1:5 si aplicati pe zona afectata.
  • Afectiuni ale piciorului (Athlete’s foot) – adaugati 15ml de ulei in apa calda si scaldati-va picioarele in aceasta apa.
  • Paduchi – amestecati ulei de neem cu alt ulei complementar in raport de 50/50, aplicati pe scalp si masati usor, lasati sa actioneze 1 ora pe urma spalati-va. Repetati acest procedeu odata pe saptamana timp de trei saptamani sau pana cand problema dispare.
  • Prevenirea aparitiei tantarilor – adauga 30ml de ulei in 1 litru de apa precum si 1ml de detergent de vase, amestecati bine si aplicati imediat acest amestec pe frunzele sau pe sub frunzele plantelor decorative din casa sau in locurile unde stau de regula insectele.
  • Ulei de lampa/aromaterapie – adaugati 5-10% ulei in orice lampa si lasati lampa sa arda normal, acest lucru va tine la distanta si tantarii.
  • Matreata si mancarimi ale scalpului – adauga cateva picaturi in samponul pe care il folosesti.
  • Puricii de pe animale – se adauga cateva picaturi in samponul pentru animale in concentratie maxima de 30ml la 240 ml sampon.
  • Negi – se aplica o picatura de ulei nediluat pe negi, odata pe zi timp de 2-3 saptamini. Trebuie o atentie sporita in cazul in care apar iritatii ale pielii, caz in care se intrerupe tratamentul.
  • Psoriazis, eczeme, afectiuni fungice – se amesteca 15ml cu 120 ml ulei complementar precum un ulei de migdale dulci sau cel de seminte de struguri si se aplica de doua ori pe zi pe zona afectata. Daca apare o iritatie a pielii se intrerupe tratamentul.
  • Tratament pentru parazitii animalelor – se amesteca 30ml ulei cu 3.8 litri apa, se adauga cateva picaturi de detrgent de vase si se pulverizeaza pe animale, dar si in exteriorul casei unde pot exista plante sau locuri unde se ascund asemenea daunatori precum capusele sau parazitii lati.
  • Curatarea casei – se adauga cateva picaturi in solutia pentru curatarea covoarelor sau a saltelei.
  • Curatarea mainilor – se adauga cateva picaturi in sapunul pentru maini.

Cum acest ulei are un miros foarte puternic, poate este necesara adaugarea a catorva picaturi de alt ulei esential pentru a avea un miros mai acceptabil.

          Mod de prezentare

sticla 10 ml

          Loc de provenienta

India

 Importator si distribuitor

S.C Herbavit S.R.L

 

 

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “Ulei de neem presat la rece 10 ml, Herbavit”