Ulei de jojoba presat la rece 50ml Herbavit

29,00lei

Descriere

Jojoba este un arbust, din familia Simmondsiaceae, originar din Sonora și Mojave. Plantaţiile se răspândesc în zonele de deşert şi semideşert precum: deşertul Arizona, California, Mexic, Argentina, Australia, Israel, Peru etc.

Jojoba are frunze ovale de culoare verde-gri, cu o textură lipicioasă şi floricele galben-verzui. Fructul de jojoba are formă ovală de culoare verde, care conţine o capsulă al cărei sămânţă este de culoare cafenie bogată în ulei cu efect laxativ.

Consumate în cantitate mare, seminţele de jojoba pot fi toxice, de aceea cu toate că planta este considerată comestibilă în rândul populaţiei Seri, seminţele nu se consumă decât rar, în cazuri excepţionale.

Fructele de jojoba sunt folosite în special pentru obţinerea de ceară sau ulei, care se poate uşor rafina şi utiliza în cosmetică datorită proprietăţilor sale hidratante sau pentru prelucrarea uleiului în scopul obţinerii de biodiesel sau combustibil pentru utilaje.

Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă care se obţine prin presarea la rece a seminţelor. Uleiul pur de jojoba are o culoare galben-aurie cu miros specific de nucă, pe când cel rafinat este transparent şi lipsit de miros. Uleiul de jojoba are termen de valabilitate îndelungat, deoarece nu conţine trigliceride care să contribuie la oxidarea şi râncezirea uleiului.

Actiuni

Supranumit „aurul desertului”, uleiul de jojoba are numeroase beneficii, fiind bogat in antioxidanti, vitamine, substante antibacteriene si antiinflamatoare. Datorita compusilor sai aduce beneficii pentru fiecare parte a corpului.Bogat in proteine, precum si in vitaminele A, B si E, reprezinta unul dintre cei mai buni antioxidanti naturali.

Are proprietati nutritive, emoliente si contribuie semnificativ la catifelarea pielii. Protejeaza, hraneste si calmeaza orice tip de piele, atenuand senzatia de piele uscata, iritata sau care prezinta eczeme. Compozitia chimica a acestuia este foarte asemanatoare cu cea sebumului natural al pielii. Este un ulei usor, nu genereaza reactii alergice, fiind ideal si pentru persoanele cu piele sensibila dar si pentru cele cu ten acneic.

Acest ulei formeaza o pelicula lipidica foarte subtire care insa nu este uleioasa. In acest fel ajuta pielea sa respire si previne deshidratarea.

Indicatii

Numai pentru uz extern!

Antialergic. Are conţinut  ridicat de vitamina E, protejează pielea împotriva radicalilor liberi.Poate fi folosit şi de persoanele cu piele sensibilă. Este absorbit cu uşurinţă, hidratează şi hrăneşte pielea. Poate fi utilizat ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor. Previne apariţia ridurilor şi contribuie la menţinerea elasticităţii pielii. Stimulează regenerarea celulelor şi are efect uşor cicatrizant.Ideal pentru îngrijirea părului (reglează excesul de sebum), oferă părului strălucire naturală.

Uz extern:

– bogat în vintamina E, are efect antioxidant cu rol în prevenirea îmbătrânirii premature şi formarea ridurilor;

– hidratează tenul uscat şi matur;

– este un ulei uşor, asemănător sebumului secretat de piele, de aceea se absoarbe rapid în piele, reglează secreţia de sebum, nu astupă porii şi lasă tenul să respire.

– util în îngrijirea tenului acneic, cu efect antiseptic;

–  reduce inflamaţia şi roşeaţa pielii;

– fiind un ulei hipoalergenic, nu irită tenul astfel că poate fi folosit ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor;

– poate fi folosit ca balsam de buze, pentru îngrijirea buzelor uscate şi crăpate;

– prin masaj local înlătură durerile articulare;

– are efect emolient asupra călcâielor crăpate şi a pielii întărite;

– previne şi ameliorează infecţiile cu fungi, împreună cu uleiul din arbore de ceai este adjuvant în tratarea ciupercii unghiei;

– întăreşte unghiile fragile, hidratează şi înmoaie cuticulele;

– adjuvant în tratarea diferitelor afecţiuni dermatologice precum: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri solare;

– previne formarea mătreţii şi întăreşte rădăcina firului de păr, prevenind căderea părului;

– este recomandat atât pentru părul uscat, conferindu-i hidratare şi strălucire, precum și părului gras, reglâng secreţia de sebum.

Compozitie

Ulei din boabe de jojoba , presat la rece, 100%pur

Metoda de obtinere: prin presarea la rece a semintelor.

Mod de administrare

  • este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele sau păr
  • aplicat pur pe piele pentru demachiere sau îngrijire, inclusiv după epilare sau bărbierit
  • combinat cu alte uleiuri vegetale și uleiuri esențiale, pentru masaj facial sau corporal
  • ca ingredient în compoziții cosmetice: creme, loţiuni, seruri, lapte de corp, unt de corp
  • ca bază pentru formularea compoziţiilor de îngrijire a pielii afectate de eczeme, psoriazis, iritaţii, în special datorită similitudinii cu sebumul uman
  • nediluat sau combinat cu uleiuri specifice pentru îngrijirea unghiilor şi a cuticulelor
  • aplicat pe păr ca atare sau ca ingredient pentru măşti și creme capilare, balsam de păr, ser pentru vârfuri
  • ca bază pentru parfumuri uleioase
  • ca bază pentru facilitarea pătrunderii în piele a principiilor active din alte ingrediente

Mod de prezentare

sticla 50 ml

Loc de provenienta

Peru

 Importator si distribuitor

S.C Herbavit S.R.L

 

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “Ulei de jojoba presat la rece 50ml Herbavit”