Ulei cocos pur presat la rece 250ml Herbavit

25,10lei

Descriere

Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creste in zone tropicale si este considerat nu numai o sursa de hrana dar si un remediu in vindecarea anumitor afectiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vietii” datorita proprietatilor si intrebuintarilor sale multiple, dar se cultiva si in India unde poarta numele de „kalpa vrisha” care semnifica „tot ceea ce este necesar vietii”, in Indonezia, Brazilia si Sri Lanka. In zilele noastre cocosul este cultivat nu doar in zone cu clima calda, tropicala ci si in regiunile cu clima mai rece.
Arborele de cocos poate atinge o inaltime de 30 de metri, ajunge pana la 80 de ani si poate produce pana la 150 de nuci de cocos pe an. Este o planta apreciata si se bucura de intrebuintari multiple: remediu pentru diferite afectiuni, sursa pentru o hrana si bautura sanatoasa, pana la fabricarea de cosuri, acoperis pentru colibe si nu in ultimul rand zahar natural extras din seva florilor de cocos.
Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nuca de cocos si au o gama foarte variata de produse precum: bukayo (cocos indulcit), pan de coco (paine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (otet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apa de cocos, lapte de cocos si ulei de cocos.

Actiuni

Uleiul virgin de cocos este unul dintre cele mai apreciate uleiuri datorita proprietatilor sale multiple, care se obtine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la rece pentru a nu isi pierde calitatile.
Uleiul virgin de cocos se poate folosi atat intern cat si extern. Intern are efect imunostimulent, ajuta la asimilarea substantelor nutritive din alimente, rol antiparazitar si se pot consuma doua linguri de ulei pe zi. Extern se poate aplica pe piele pentru prevenirea si atarea vergeturilor, contine filtru UV, datorita proprietatilor antifungice, antibacteriene si antivirale este de ajutor in cazul ciupercilor la nivelul unghiilor, al diferitelor afectiuni dermatologice (eczeme, inflamatii ale pielii etc.) iar datorita continutului de vitamina C are efect antioxidant si este in acelasi timp sursa de vitamina E. Aplicat inaintea expunerii la soare ajuta la obtinerea unui bronz uniform si previne aparitia petelor si pistruilor.

Industria cosmetica foloseste uleiul virgin de cocos in prepararea pastei de dinti, deoarece reduce aparitia cariilor dentare, datorita enzimelor care distrug bacteriile nocive din cavitatea bucala. In India industria cosmeticelor foloseste uleiul virgin de cocos ca ingredient valoros pentru a hrani si a da stralucire parului. In urma cercetarilor facute in India, s-a ajuns la concluzia ca uleiul virgin de cocos se absoarbe in firul de par hranindu-l din interior, si datorita acidul lauric continut, are un rol important in regenerarea parului degradat, in combatearea caderii acestuia, ajuta la prevenirea matretii si confera un plus de vitalitate firului de par.

Indicatii

Uleiul de cocos pentru gatit

Uleiul de cocos este foarte bun pentru gatit deoarece compozitia lui ramane neschimbata la temperaturi ridicate. Nu produce efectele nocive pe care le produc alte uleiuri de gatit.

Perfect pentru cei ce urmeaza o dieta vegana si paleo

Uleiul de cocos este un ingredient principal in majoritatea retetelor crude si paleo, pentru ca se solidifica la temperatura camerei, pastreaza retetele inchegate si le ofera textura si gust.

Ajuta la echilibrarea hormonilor

Uleiul de cocos este o grasime hranitoare pentru suprarenale si tiroida imbogatind nutritiv nivelul hormonilor

Stimuleaza functia creierului

Studiile arata ca uleiul de cocos are efecte puternice asupra sanatatii creierului . S-a demonstrat foarte util in tratarea si prevenirea afectiunii Alzheimer si ajuta persoanele obisnuite sa se simta mai alerte si mai atente

Trateaza Candida

Candida Albicans este o drojdie si un parazit care se hraneste cu energia din corp. Acidul lauric din uleiul de cocos omoara candida

Combate parazitii

Acidul lauric din uleiul de cocos combate parazitii, este antifungic si antibacterian, creaza un mediu neprimitor pentru parazitii nocivi.

Vindeca eficient arsurile

Poti folosi ulei de cocos pentru tratarea mai rapida a arsurilor si pentru calmarea durerilor.

Tratarea ulcerului

Uleiul de cocos reface peretii intestinali si are un efect mucilaginos ajutand la o digestie mai buna si la tranzitul intestinal

Combate paduchii in combinatie cu extractul de seminte de anason

Un studiu a aratat ca cele doua combinate sunt mai eficiente in tratarea paduchilor decat tratamentul permethrin.

Ulei de masaj

Incalzeste uleiul de cocos intr-o oala prevazuta si cu spatiu de topire, impreuna cu uleiurile tale esentiale preferate, pentru o experienta de masaj ca la spa.

Negi

Aplica ulei de cocos pe negi si acopera cu o fasa de pansat. Asa cum s-a mentionat mai sus, uleiul de cocos este un antifungic de exceptie si in decurs de o luna negii ar trebui sa dispara.

Exfoliant pentru corp

Combina in parti egale zahar si ulei de cocos, adauga uleiurile tale esentiale preferate si foloseste amestecul ca un exfoliant de corp cand faci dus.

Hidratant

Poti folosi uleiul de cocos pe intregul corp ca hidratant, este foarte bun pentru hranirea pielii si prevenirea acneei. Multi folosesc uleiul de cocos pentru prevenirea aparitiei ridurilor, ca hidratant pentru fata.

SPF Uleiul de cocos blocheaza Razele UV cu pana la 30%

Chiar daca te ungi bine cu ulei de cocos inainte sa mergi pe plaja, tot vei putea sa absorbi benefica vitamina D, spre deosebire de alte lotiuni de protectie solara.

Balsam tratament pentru par

Ca tratament pre-samponare, acopera parul cu ulei de cocos in noaptea anterioara dusului (acoperiti parul cu un prosop in timpul noptii) si puneti mai mult ulei la varfuri pentru un luciu matasos.

Balsam de buze

Cand ti se termina strugurelul de buze, incearca sa topesti 1 1/2 lingura de ulei de cocos cu uleiurile tale esentiale favorite si 1 lingurita de ceara. Umple batonul de strugurel cu uleiul topit si lasa-l sa se raceasca inainte de a-l folosi.

Vergeturi

Trateaza vergeturile cu ulei de cocos cand ai porii deschisi, dupa baie sau dus. Poti aplica ulei de cocos si pe abdomen pentru a preveni aparitia vergeturilor in timpul sarcinii.

Masaj perineal in timpul sarcinii

Cam cu o luna inainte de nastere, maseaza perineul cu ulei de cocos pentru prevenirea rupturilor sau pentru evitarea epiziotomiei.

Compozitie

Ulei de cocos virgin, presat la rece.

Nu este recomandata incalzirea.
Uleiul de cocos se solidifica sub 25oC, sub aceasta temperatura devine alb.

Metoda de obtinere

Ulei de cocos virgin obtinut din fructe proaspete de cocos prin presarea la rece pentru a nu isi pierde calitatile.

Mod de administrare

Zilnic 1-2 lingurite.

Mod de prezentare

borcan 250 ml

Loc de provenienta

Indonezia

Importator si distribuitor

S.C Herbavit S.R.L

 

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “Ulei cocos pur presat la rece 250ml Herbavit”