Ulei de nuca presat la rece 250 ml Herbavit

51,60lei

Descriere

Nucul este un arbore înalt de 30 de metri, si face parte din familia Juglandaceae, originar din Balcani spre est până în Himalaya şi sud-estul Chinei. Arborele are un trunchi gros cu scoarţă netedă de culoare gri-verzuie, frunze mari compuse şi flori de culoare purpurie care înfloresc în mai. Fructele cresc grupate, au formă sferică şi înainte de coacerea completă au un înveliş gros de culoare verde, în interiorul căruia există o sămânţă zbârcită, bogată în ulei, protejată de o coajă tare, lemnoasă de culoare maronie.

Uleiul are culoare galben aurie, miros specific de nucă.  După deschidere se păstrează la loc uscat şi răcoros pentru a preveni râncezirea.Uleiul presat la rece de nucă conţine: acizi graşi Omeg 3, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP și minerale precum: calciu, cupru, fier, fosfor, mangan, magneziu, seleniu, zinc etc.

Actiuni

În rezultatul mai multor studii și cercetări, s-a dovedit că uleiul de nucă este o sursa extrem de bogată de acid elagic și antioxidanți care au un un rol important în eliminarea toxinelor și a diverselor substanțe nocive din organism, ce sunt asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.

Pe de alta parte, acidul elagic și el împiedică multiplicarea și dezvoltarea celulelor canceroase. Uleiul de nucă este de asemenea o sursă bogata de cupru și mangan. Acesta mai conține și melatonină, un hormon ce reglează ceasului biologic al organismului. Uleiul de nucă crește rezistența organismului la expunerea la radiaţii şi participă la eliminarea de radionuclizi.

Acest produs are capacitatea de a trata inflamațiile datorită conținutului de acizi grași Omega3 si Omega 6, acizi benefici și în cazul artritei.

Uleiul de nucă îmbunătățește circulația sângelui pentru că este bogat în grăsimi monosaturate care susțin elasticitatea arterelor lăsând astfel sângele să circule așa cum trebuie. Uleiul de nucă luptă și împotriva apariției bolilor cardiace datorită conținutului de acizi grași omega 3, în special a acidului alfa-linoleic. De asemenea, acesta favorizează și scăderea colesterolului din organism.

Indicatii

Uz intern:

–  contribuie la menţinerea elasticităţii arterelor;

–   acidul alfa linoleic (Omega 3) previne apariţia bolilor cardiovasculare şi ajută la scăderea colesterolului rău;

–   adjuvant în cazul durerilor articulare cu rol antiinflamator;

–   menţine echilibrul hormonal;

–   adjuvant în eliminarea paraziţilor intestinali (tenia);

–   adjuvant în cazul tulburărilor intestinale, afecținilor hepatice şi ale stomacului;

–   util în caz de constipaţie.

   Uz extern:

–   hrăneşte şi regenerează pielea uscată;

–   recomandat pentru tenul sensibil sau iritat;

–   hidratează tenul matur şi atenuează ridurile;

–   are efect cicatrizant în cazul rănilor minore;

–   adjuvant în: eczeme, psoriazis, furuncule;

–   emolient al pielii crăpate;

–   prin masaj local îmbunătăţeşte circulaţia, recomandat în caz de varice;

–   contribuie la obţinerea unui bronz uniform;

–   întăreşte rădăcina firului de păr, regenerează şi previne căderea părului.

Compozitie

Ulei de nucă (Juglans Regia) 100% natural.

Componenţi principali: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.

Metoda de obtinere

Uleiul de nuca se obtine din miezul de nuca, prin presarea la rece.

Mod de administrare

În cadrul curei cu ulei de nucă se foloseşte numai uleiul de nucă presat la rece. Se administrează dimineaţa, pe nemâncate, câte o lingură cu ulei de nucă presat la rece, timp de 9 – 10 zile în fiecare lună, timp de câteva luni.

Uleiul de nuca in cosmetologie

Cu toate că acest ulei nu este utilizat atât de frecvent în produsele cosmetice, cum este cel de măsline sau de migdale, el totuși are proprietăți extrem de benefice pentru piele, păr sau unghii.

Nucul este un produs excelent pentru buze, îndepărtând descuamarea lor și accelerând vindecarea rănilor. Uleiul de nucă se poate adăuga în balsamuri pentru buze, protejându-le de îngheț și vânt în perioadele reci ale anului.

Pentru a oferi unghiilor planeitate, duritate și luciu, două linguri de ulei de nucă amestecat cu o jumătate de linguriță de suc de lămâie reprezintă un remediu ideal.

Uleiul de nucă este utilizat pentru regenerarea părului, făcându-l mai strălucitor, catifelat și neted. Acesta poate fi adăugat la șampon sau poate fi amestecat cu gălbenuș de ou, miere și alte ingrediente pentru o mască eficientă pentru păr.

Acest produs este foarte benefic și pentru pentru pielea uscată, având proprietăți anti-aging. Uleiul de nucă înmoaie, hrănește și regenerează celulele pielii. El poate fi amestecat cu alte uleiuri grase cum ar fi uleiul de jojoba, cel de migdale, de germeni de grâu și altele. De asemenea, produsul ajută și la ameliorarea varicelor dacă acestea sunt masate regulat cu ulei de nucă.

Uleiul de nuca in alimentatie

Uleiul de nucă îmbunătățește aroma salatelor, în special a celor făcute pe bază de salată verde sau rucola. Pentru a oferi un un gust bucatelor calde, câteva picături de ulei de nucă se toarnă pe friptură, pe somonul afumat sau pe mezeluri crud-uscate precum prosciutto crudo sau jambon.

De asemenea, acest ulei vegetal mai poate fi folosit în stare crudă în sosuri, paste, supe sau alte alimente nepreparate termic. Este adesea utilizat și la prepararea deserturilor pentru a le oferi o aromă plăcută, de nucă.

E important de știut că atunci când consumăm uleiul de nucă nu trebuie să folosim cantități nu prea mari, aroma acestuia fiind foarte intensă. Mai mult decât atât, uleiul de nucă este unul greu, iar o cantitate prea mare poate provoca probleme și complicații gastrice. Este indicat să fie consumat mai rar și în cantități mai mici.

Mod de prezentare

sticla 250 ml

Loc de provenienta

Ungaria

 Importator si distribuitor

S.C Herbavit S.R.L

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “Ulei de nuca presat la rece 250 ml Herbavit”