ULEI AVOCADO PRESAT LA RECE 100ML HERBAVIT

23,60lei

Descriere

Arborele de avocado, este originar din America Centrală şi Mexic, recunoscut mai ales după fructele sale. Există trei tipuri de avocado care se cultivă în Mexic, Guatemala şi Indiile de Vest. Arborele de avocado, face parte din familia Lauraceae, are o înălţime cuprinsă între 6 și 20 de metri, are frunze verzi, florile de culoare galben-verzui, iar fructele au o formă ovală, de mărimea perelor, de culoare purpurie şi verde la coacere, cu pulpa verzuie şi textura untoasă. Fructul conţine un sâmbure mare bogat în uleiuri. Fiind o plantă tropicală, fructele se coc tot timpul anului. Printre cultivatorii de avocado se enumeră: Australia, Brazilia, Bahamas, Cuba, Caraibe, Ecuador, Filipine, India, Jamaica, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru etc.

Fructul de avocado conţine, acizi graşi mononesaturaţi, acid oleic, acid folic, carotenoizi, lecitină, minerale (fier, fosfor, magneziu, potasiu etc.), proteine, steroli, şi vitamine (A, B, C, D, E şi K). Avocado se poate întrebuinţa în alimentaţie la: salate, sosuri, pasta de Guacamole, în industria cosmetică la: creme da faţă şi corp, în şampoane, balmasuri și măşti pentru păr, geluri de duş etc. sau în tratamente naturiste.

Uleiul de avocado se obţine prin presarea la rece a fructelor, din care rezultă un ulei de culoare verde, cu o vâscozitate medie şi cu miros crud caracteristic.

Actiuni

O sursa bogata de vitamina A si D, uleiul de avocado este usor absorbit de piele si hidrateaza in profunzime. Este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmeaza senzatia de mancarime sau uscaciune.Actioneaza benefic asupra pielii.

Se poate adauga si in creme: la 10 g de crema (10 ml lotiune sau tonic) se adauga 10 picaturi de ulei de avocado.
Poate fi folosit pentru toate tipurile de par, cu diverse probleme de par si scalp: caderea parului, matreata, par tratat si vopsit chimic, lipsit de stralucire.

Uleiul poate fi  folosit  in stare pura, pentru a masa parul si/sau scalpul.
Inainte de spalare, masati 2 linguri de ulei de avocado pe par si scalp, cu miscari circulare. Lasati 5 minute si spalati ca de obicei. Se poate repeta la fiecare spalare, chiar si zilnic!

Intern: fiind extrem de bogat in acid oleic mononesaturat, are actiune benefica pentru protejarea si tonifierea sistemului cardiovascular si diminuarea colesterolului din sange.

Indicatii

Uz intern:
– adjuvant in scaderea glicemiei din sange in cazul persoanelor care sufera de diabet;
– grasimile mononesaturate amelioreaza nivelul  crescut al colesterolul rau si astfel previn afectiunile cardiovasculare;
– avocado contine betasitosterol, o substanta care previne afectiunile prostatei si are propietati anticancerigene;
– vitamina A, C si E sunt antioxidanti, ce amelioreaza efectele negative ale radicalilor liberi;
– adjuvant in caz de hipertensiune arteriala;
– ajuta la scaderea in greutate;
– echilibreaza PH-ul sangelui.

Uz extern:
– incetineste procesul de imbatranire al pielii;
– confera protectie UVA si UVB;
– hidrateaza toate tipurile de ten;
– regleaza secretia de sebum, fiind recomandat pentru tenul gras si acneic;
– reduce ridurile din zona ochilor;
– hraneste tenurile mature si uscate;
– previne si atenueaza celulita si vergeturile;
– recomandat in caz de: bataturi, eczeme, dermatite sau psoriazis;
– hidrateaza, regenereaza si stimuleaza cresterea parului;
– previne aparitia matretii;
– recomandat pentru parul vopsit deoarece previne uscarea si degradarea firului par.

Compozitie 

Ulei de Avocado (Persea Americana), 100%pur.

Componenti principali de acizi gras in ulei de Avocado :
Acis Palmitic: 5,00 -25,00  %
Acid Palmitoleic :1,00 – 12,00  %
Acid Oleic acid : 50,00-74,00  %
Acid Linoleic acid  :  6,00 – 20,00  %

Metoda de obtinere

Este preasat la rece prin procedee mecanice din fructele de avocado.

Mod de administrare

Intern: 5-10 picaturi/zi

Extern

Se poate adauga si în creme: la 10 g de crema (10 ml lotiune sau tonic) se adauga 10 picaturi de ulei de avocado.

Pentru toate tipurile de par, cu diverse probleme de par si scalp: caderea parului, matreata, par tratat si vopsit chimic, lipsit de stralucire.

Uleiul poate fi  folosit  în stare pura, pentru a masa parul si/sau scalpul.

Înainte de spalare, masati 2 linguri de ulei de avocado pe par si scalp, cu miscari circulare. Lasati 5 minute si spalati ca de obicei. Se poate repeta la fiecare spalare, chiar si zilnic!

Mod de  prezentare

sticla 100 ml

Loc de provenienta

Africa de Sud

Importator si distribuitor

S.C Herbavit S.R.L

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “ULEI AVOCADO PRESAT LA RECE 100ML HERBAVIT”